Taloudellisista vaatimuksista selvittiin, sopiva talo löytyi ja kaupat on tehty. Stressi on vähitellen hälvenemässä ja eteen tulee kysymys: Mitä tehdä uudessa talossa? Järjestä pokeri-ilta tietenkin! Tuparit on ehdottomasti paras tapa saada kaikki ystävät ja sukulaiset ihailemaan uutta majoitusta ja hauska teema voi tehdä kokemuksesta unohtumattoman, tuoden talon parhaat puolet esille hetkessä!

Suunnittele huolella!

Onnistunut pokeri-ilta vaatii tietenkin järjestelyjä ja kaikki tarvittavat asiat on löydyttävä, eli kortit, pelimerkit, pöytä ja niin edelleen. Vierailijoille tulee tarjota pientä naposteltavaa, sekä runsaasti juomia ja sopiva soittolista tulee luomaan tunnelman, missä jokainen vieras viihtyy. Jos halutaan panostaa hiukan enemmän, voidaan palkata vaikka hyvännäköinen jakaja avuksi, tai jakaa vieraille sikareita, vähintään rekvisiitaksi. Tietenkin tarvikkeiden lisäksi tarvitaan vieraat, ja oli kyseessä sitten pienemmät tai isommat tuparit, kutsut tulee lähettää ajoissa. Kannattaa myös käydä lävitse päivän ohjelma omassa päässä muutamaan kertaan. Tarjotaanko ruuat ja juomat heti alkuun? Kuinka pitkään myöhästyneitä odotetaan ja mitä jos ihmisiä ei ilmaannu kuin muutama? Onko riskiä, että juomat loppuvat kesken ja mikä on varasuunnitelma? Koska toimitaan juhlien pitäjänä, pitää olla varma, ettei isompia ongelmia pääse syntymään. Jos kutsut on lähetetty runsaasti etukäteen, kannattaa muistuttaa ihmisiä tekstiviestillä viikkoa ja paria päivää aikaisemmin, jotta tapahtuma ei ole päässyt unohtumaan. Vaikka vieraat eivät tulisikaan arvostelemaan toimintaa vihkojen kanssa, mitä sulavammin se menee, sitä hauskempaa tulee olemaan.

Tunne peli

Mikäli pokeri ei ole ennestään tuttua, kannattaa siihen perehtyä paremmin, sillä kaveripiiristä ei välttämättä löydy ketään joka sen tuntisi. Sääntöjen selvittäminen vasta juhlan aikana tulee viemään turhaa aikaa ja ehdottomasti syö tunnelmaa, kun jokainen tuijottaa vain omaa puhelintaan. Kun käsien arvot, säännöt ja panostuksen hoitaminen on tiedossa, peli sujuu kaikilta helpommin ja tietenkin juhlien järjestäjä on vastuussa tunnelmasta. Mitä itsevarmempi olet, ja mitä enemmän tiedät, sitä paremmin osaat auttaa muita ja ohjata pelin suuntaa.

Kuinka vakavaa pelaaminen on?

Koska vieraisiin kuuluu varmasti sekä rentoa että vakavampaa porukkaa, on hyvä miettiä minkälaisia pöytiä tehdään. Rennommat henkilöt on paras laittaa samaan paikkaan, kun taas kokeneemmat tai vakavammat pelaajat voivat nauttia enemmän haastavasta ja tiukasta kilpailusta. On siis syytä miettiä miten pelit järjestetään ja minkälaisia ihmisiä on vieraana. Kannattaa myös miettiä, kuinka tarkkoja ollaan esimerkiksi sääntöjen suhteen, ja onko kovin vakavaa, jos joku korottaa liian aikaisin panoksia? Tärkeää on tietenkin että kaikki viihtyvät, eikä hommaa tehdä verenmaku suussa.

Pelin pelaaminen

Pokeripöytää ei välttämättä tarvita, sillä mikä tahansa pöytä voi ajaa asian, mutta se tietenkin tuo tunnelmaa tapahtumalle. Sen avulla on helppo saada mikä tahansa huone muuttumaan kasinon privaattihuoneeksi, tai salakapakaksi. Oikeat pöydät voivat olla hintavia jopa käytettyinä, mutta pöytiin voidaan asettaa myös liinat, joissa on pokeripaikat valmiina. Jos ei pelata oikealla rahalla, on hyvä varata myös pelimerkkejä, mielummin liikaa kuin liian vähän. Näiden avulla panostus onnistuu helposti ja kannattaakin laskea, kuinka paljon pelimerkkejä tulee olla vierasta kohti. Lisäksi tietenkin tarvitaan pelikortit. Yhteen pöytään mahtuu usein noin 10 pelaajaa ja jokaista pöytää kohden tulisi olla muutama pakka kortteja. Tämä auttaa pitämään pelin sujuvana, kun vanhaa pakkaa ei tarvitse kerätä ja sekoittaa välissä, vaan voidaan heti siirtyä uuden pakan pariin ja sekoittaa vanha, kun pelaajat vielä miettivät panoksiaan. Näin annat vähintään ammattimaisen kuvan itsestäsi ja saat kaikki viihtymään!